6 Ponturi Pentru A Reduce Mirosul Neplacut al Litierei

De Dr. Rocsana Timotin, 7 Februarie 2015

De ce miros atat de ingrozitor litierele? Nimic mai simplu. Litiera este „toaleta” pisicii tale...si e mai mult decat evident ca va mirosi! Chiar si cele mai sofisticate litiere si cele mai eficiente nisipuri igienice nu reusesc sa ne scape de aceasta problema. Nisipul nu face nimic altceva decat sa absoarba mirosul pana cand ajunge la saturatie, apoi nimic nu mai ajuta.

Sunt unii proprietari care, in mod constant, se plang de mirosul respingator al litierei. Dar, daca faceti ceea ce trebuie, mirosul poate fi diminuat in mod semnificativ.

Iata cateva ponturi care va vor ajuta sa diminuati mirosul neplacut al litierei pisicii voastre:

  1. Strangeti murdaria. Niciodata nu va fi prea des cat vine vorba de indepartarea murdariei din litiera pisicii voastre.
  2. Puneti murdaria stransa intr-o punga de gunoi care poate fi „sigilata” si aruncati-o imediat dupa ce-ati terminat de curatat litiera. Daca o veti pune in lada de gunoi in care depozitati gunoiul menajer, puteti fi siguri ca veti avea parte de un miros „naucitor” pana cand va veti debarasa de acesta.
  3. Schimbati nisipul igienic. Periodic, va trebui sa goliti litiera, s-o spalati si apoi s-o umpleti cu nisip curat. Faceti acest lucru cel putin o data pe saptamana sau chiar de mai multe ori daca aveti mai multe mustacioase care o folosesc.
  4. Curatati litiera. Cand inlocuiti nisipul igienic, spalati temeinic litiera. Imersati litiera in apa calda cu sapun si lasati-o pentru cateva minute, iar mai apoi frecati-o temeinic cu o perie. Dupa ce-ati curatat-o temeinic, clatiti-o cu aceeasi meticulozitate, deoarece pisicilor nu le va face nicio placere sa simta mirosul sapunului rezidual. Uscati litiera si apoi reumpleti-o cu nisip curat.
  5. Inlocuiti litiera. In timp, datorita utilizarii continue, plasticul din care este confectionata litiera pisicii voastre va incepe sa se uzeze. Veti putea observa cum plasticul incepe sa-si piarda luciul si sa devina rugos si sa se erodeze pe fund unde acesta intra frecvent in contact cu urina. Odata ce se intampla acest lucru, litiera incepe sa retina mirosurile. Din aceste considerente, se recomanda ca periodic sa inlocuiti vechea litiera cu una noua. Acest lucru poate fi facut o data pe an sau in functie de gradul de uzura al litierei.
  6. Utilizati un spray special pentru litiere cu efect odorizant. Daca curatati frecvent litiera pisicii voastre si aceasta miroase in continuare, puteti folosi un spray special pentru litiere. Aceste spray-uri pot neutraliza mirosurile.

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta sa va mentineti casa curata... si fara miros de litiera!

Etichete